Dongéng sangkuriang kaasup kana carita legenda. Ieu hal téh lantaran ayana gunung nu dianggap parahu nu ditajong ku Sangkuriang. Éta gunung téh katelahna…

SoalSatu

Dongéng sangkuriang kaasup kana carita legenda. Ieu hal téh lantaran ayana gunung nu dianggap parahu nu ditajong ku Sangkuriang. Éta gunung téh katelahna…

A. Gunung Papandayan
B. Gunung Tangkuban Parahu
C. Gunung Guntur
D. Gunung wayang
E. Gunung Putri

Jawaban: B

Dilansir dari Encyclopedia Britannica, Dongéng sangkuriang kaasup kana carita legenda. Ieu hal téh lantaran ayana gunung nu dianggap parahu nu ditajong ku Sangkuriang. Éta gunung téh katelahna… B. Gunung Tangkuban Parahu

About administrator

Check Also

Dina sastra Sunda buhun, aya nu disebut dongéng. Dongéng téh nya éta …

Dina sastra Sunda buhun, aya nu disebut dongéng. Dongéng téh nya éta … A. Karya ...

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published.